vineri, noiembrie 25, 2005

JAGGER sau moartea linkurilor reciproce

Daca semnalele venite de pe web sunt corecte putem spune ca asistam la sfarsitul "linkuri-lor reciproce", cel putin ca o metoda de a obtine o popularitate mai mare sau un rank mai bun din partea Google.
JAGGER, acesta a fost numele de cod al ultimul "dans Google" care a adus multora prejudicii in pozitiile care le detineau pe motoarele de cautare. Haideti sa vedem ce s-a intamplat si ce se poate face in continuare.

Exista website-uri mici care au un numar limitat de linkuri. Underclick face parte din acestea. Genul acesta de site-uri au fost folosite in ultima perioada in cercetarea care s-a facut pentru lansarea noului serviciu Analytics. O privire sumara asupra acestora ne poate da macar o idee despre ce se petrece cu JAGGER, acest fenomen care inca se intampla in momentul in care cititi aceste randuri (a inceput in jur de 5 noiembrie). Pentru a intelege cu totul actuala politica Google insa trebuie mers inapoi in luna ianuarie a acestui an. Atunci s-a stabilit echidistanta fata de siturile mici si mari intr-o lume in care siturile mici dar valoroase nu mai fac fata marilor "optimizari".

citeste despre Jagger